تغییرات اقلیمی، بزرگترین تهدید برای سلامت عمومی

تغییرات اقلیمی، بزرگترین تهدید برای سلامت عمومی

تغییرات اقلیمی، بزرگترین تهدید برای سلامت عمومی

حدود ۸۰ درصد از مساحت ایران در مناطق خشک و نیمه‌خشک قرار دارد. کشور ما به شدت در معرض تأثیرات تغییرات اقلیمی است، علی‌رضا رئیسی، یکی از مسئولان وزارت بهداشت، اظهار داشت.

وی این اظهارات را به مناسبت روز جهانی بهداشت محیط که هر ساله در ۲۶ سپتامبر برگزار می‌شود، بیان کرد.

“در ۵۰ سال گذشته، دمای هوا در ایران افزایش یافته و میزان بارندگی سالانه کاهش یافته است. تغییرات اقلیمی بر سلامت و رفاه افراد تأثیر می‌گذارد، چرا که بر آب و هوا و منابع غذایی تأثیرگذار است. این تغییرات الگوی بارش را تغییر داده و منجر به سیل، گرمای شدید، خشکسالی و طوفان می‌شود.” رئیسی افزود.

استرس گرمایی با بیماری‌هایی مانند گرمازدگی، اسهال، حمله قلبی، سکته مغزی، سرطان ریه و همچنین بیماری‌های قلبی‌عروقی مرتبط است. علاوه بر این، تغییرات اقلیمی به شدت بر بیماری‌های غذایی، آب و همچنین بیماری‌های عفونی منتقل شونده توسط ناقلان تأثیر می‌گذارد. این تغییرات می‌توانند دستاوردهای چهل ساله بهداشتی کشور را به خطر بیندازند.

در واقع، تغییرات اقلیمی و خطرات بلایای طبیعی تهدیدی اساسی برای توسعه پایدار، شرایط زندگی و بهداشتی همه انسان‌ها در سراسر جهان و کاهش فقر هستند.

روز جهانی بهداشت محیط با هدف افزایش آگاهی در مورد مسائل بهداشت محیطی و ترویج اقدامات برای بهبود و حفاظت از محیط زیست برای رفاه همه موجودات زنده برگزار می‌شود.

امسال این روز با موضوع «بهداشت محیط: ایجاد جوامع تاب‌آور از طریق کاهش خطرات بلایا و سازگاری و کاهش تغییرات اقلیمی» برگزار می‌شود.

ایجاد جوامع تاب‌آور و پایدار به معنای رسیدگی به هر دو موضوع تغییرات اقلیمی و خطرات بلایای طبیعی است و باید این خطرات و همچنین فرصت‌های احتمالی را در برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی توسعه ادغام کرد.

علاوه بر مقابله با تغییرات اقلیمی از طریق کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و انتشار CO2 که عامل اصلی تغییرات اقلیمی هستند، باید ابتکارات خود را در زمینه کاهش و سازگاری با تغییرات اقلیمی تقویت کنیم؛ چرا که تغییرات اقلیمی در حال حاضر رخ داده است و مخاطرات طبیعی ناشی از این تغییرات به تدریج به بلایای کامل تبدیل می‌شوند.

پاسخ لازم برای جلوگیری از بلایا، برنامه‌های کاهش خطرات بلایا است که شامل کاهش و سازگاری با تغییرات اقلیمی می‌شود و برای سیاست‌های آینده اقداماتی برای هماهنگی موفقیت‌آمیز و ایجاد جوامع تاب‌آور باید در نظر گرفته شود.

منبع: تهران تایمز